Voedingsadvies en dieetadvies: op gewicht komen en blijven

Verantwoord op gewicht komen en blijven?

Met veel discipline en doorzettingsvermogen kun je in korte tijd veel afvallen. Alleen loert bij zo’n drastische aanpak het gevaar van het zogenoemde ‘jojo-effect’: meer aankomen dan je daarvoor bent afgevallen. Zit je niet lekker in je vel? Of ben je nu zwaarder dan toen je startte met een dieet? Maak dan eens een afspraak met diëtiste Truus in Veldhoven. Verantwoord afvallen en op gewicht blijven, vraagt om realistische doelstellingen en gezonde keuzes. Het sociale aspect van het leven wordt niet uit het oog verloren. Truus richt zich op inzicht en bewustwording om eetgewoontes te doorbreken. Elke stap is daarbij een succeservaring. En die heb je nodig om verantwoord af te vallen en op gewicht te blijven.

Heb je een dieet om medische redenen nodig?
Het begrip dieet is niet per definitie synoniem aan afvallen bij overgewicht. Een dieet heeft vaak veel meer om het lijf. Sommige mensen moeten noodgedwongen om medische redenen een dieet volgen. Zonder een aanpassing in je voedingspatroon zet je je gezondheid op het spel. Denk aan diabetes, hoge bloeddruk, een nierziekte, hart – en vaatziekten of coeliakie (glutenintolerantie). Truus vertelt je graag welke rol oervoeding speelt bij jouw aandoening. En geeft handige tips en adviezen om er in je dagelijkse leven mee om te gaan. Elke dag opletten op wat je eet, is al moeilijk genoeg. Een steuntje in de rug kan je daarbij vooruit helpen.

 

Tegenwoordig heb je geen verwijzing meer nodig van een arts. Beschik je over recente bloeduitslagen? Neem die dan mee naar het eerste gesprek. Zo krijgt Truus nog meer inzicht in jou als persoon.

 
3
4
5
6
7

Diëtiste Truus Kuijpers-Pierik | Middelhei 44, 5508 TT  Veldhoven | T. 040 - 254 34 61