Successen

Man met hoge bloeddruk en migraine
‘Ik zie er weer uit als een jonge God’
Graag vertel ik jullie een fantastisch verhaal over mijn migraine. Nu ik er bijna geen last meer van heb, kan ik er vrolijk en luchtig over vertellen. Mijn bloeddruk was te hoog en ik was te zwaar. Ik moest echt iets aan mijn gezondheid doen. Dat vond mijn vrouw ook. Volgens haar klaagde ik heel het weekend over hoofdpijn. Pas bij het begin van Studio Sport – zondagavond om 19.00 uur – begon ik op te knappen. Raar, maar waar.

Eetverslag als begin
Via de praktijkondersteuner kwam ik bij Truus terecht. Ik had er moeite mee dat zij als diëtiste ging vertellen wat ik wel en niet mocht eten. Mijn saaie beeld van een diëtiste strookte niet helemaal met de werkelijkheid. Ik moest van Truus een eetverslag maken van 6 dagen. Ook moest ik bijzonderheden vermelden, zoals hoofdpijn, spierkrampen, vermoeidheid en stinkwinden. Truus sprak niet eens over mijn bloeddruk. Nou, dat beloofde een boeiend eerste gesprek te worden.

Vieze smaak in de mond
Het eerste gesprek was boeiend. Ik kwam heel veel te weten over mijn eigen lichaam, verhoogde bloeddruk en overgewicht. Ze vertelde waarom ik zo’n vieze smaak in mijn mond had: het ontstaan van migraine. Truus is een realist. Ze heeft alles voor mij op een rijtje gezet. Niet alleen over voeding. Ook over mijn computergebruik, het gebrek aan beweging, het slaaptekort, de snelheid van afvallen en mijn gebrek aan energie. Wist je dat 10 kilo afvallen op jaarbasis prima is? Ik wist dat niet.

Bloeddruk van een jonge kerel
En natuurlijk heeft Truus oervoeding ingezet als medicijn. Is dat saai? Nee, het is fantastisch. In het begin was het wennen. Volgens Truus moest ik daar geen drama van maken. Een keer afwijken? Geen enkel probleem. Stap voor stap zijn we er samen achter gekomen waar mijn migraineklachten vandaan kwamen. Dankzij oervoeding heb ik nog maar zelden last van migraine. Ik heb weer de bloeddruk van een jonge kerel. De flauwe grapjes over de voetbal onder mijn trui zijn verleden tijd. Mijn vrouw is weer trots op me. En ik zie er weer uit als een jonge God.

Dank je wel Truus: je bent niet alleen een oerdiëtiste, je hebt ook weer glans aan mijn leven gegeven.
'Herkent u zich of heeft u  last van hoge bloeddruk en of migraine? Bel dan even.

Hoge bloeddruk en migraine? Diëtiste in Veldhoven, regio Eindhoven, helpt.