Maatwerk & Behandeling

De behandeling van Truus richt zich op een persoonlijk voedingsadvies. Om met dit advies aan de slag te gaan, is het belangrijk dat je als cliënt meer inzicht krijgt in je eigen eet- en leefgewoontes. Dat inzicht is nodig om bewuste keuzes te kunnen maken. En om samen haalbare doelstellingen op papier te zetten. Een knelpuntenanalyse gaat vooraf aan dit persoonlijk voedingsadvies. Door gezamenlijk de vinger op de zere plek te leggen, krijg je als cliënt inzicht in de oorzaken van gezondsheidsklachten, overgewicht of ondergewicht. Voor alle klachten is oervoeding de basis. Als het nodig is, krijg je het advies om supplementen te gebruiken.

Stappenplan Truus
Voor een goed onderbouwd, persoonlijk voedingsadvies hanteert Truus de volgende stappen:
1. inventariseren klachten, knelpunten*, voedingspatroon en persoonlijke doelstellingen (eerste consult van ongeveer 1 uur). Na het eerste consult ontvangt u een persoonlijk voedingsadvies zodat u direct aan de slag kunt.
2. bespreken ingevulde eetdagboek + het bespreken van knelpunten binnen het persoonlijke voedingsadvies (tweede consult van 3 kwartier)
3. vervolgconsulten: gezamenlijk voedingsadvies en behaalde resultaten bespreken (derde consult van half uur tot 3 kwartier)
*) Bij knelpuntenanalyse komen aan de orde: medicijngebruik, intensiteit en frequentie sport, stressfactoren, ontlastingspatroon en werkomgeving.

Plan van aanpak
Na het derde consult stippelen we een plan van aanpak uit. Jouw specifieke klacht, vraag of aandoening bepaalt hoeveel vervolgconsulten er nodig zijn. Begeleiding vindt daarnaast telefonisch en via mail plaats.