Workshops & gastcolleges

Regelmatig verzorgt diëtiste Truus workshops en gastcolleges over de relatie tussen (oer)voeding en ziekte. Zowel bij Educatief Centrum De Parasol in Veldhoven als op aanvraag bij bedrijven.

Voedingsworkshop ‘Voeding en psyche’
Welke invloed heeft voeding op onze hersenen en daardoor op ons functioneren? Tijdens een praktische sessie met sprekende voorbeelden gaat Truus in op deze relatie. Als deelnemer krijg je inzicht hoe je op eenvoudige wijze je voedingspatroon kunt aanpassen. De opbrengst: meer energie en een betere concentratie. Kortom: een gezonde geest in een gezond lichaam. En winst voor de toekomst.

Voedingsworkshop ‘Oervoeding als medicijn’
Veel ziektes zijn terug te voeren tot ontstekingsreacties in het lichaam. Onze verre voorouders hadden daar geen last van. Zij aten heel anders dan wij. Ze haalden al hun voeding uit de natuur. Ze plukten bessen, kruiden en groenten. Ze zochten naar noten en zaden. Ze jaagden op wild en verschalkten een vis. Soms vonden ze eieren of honing. Granen aten ze niet. Die zijn pas 10.000 jaar geleden toegevoegd aan de basisvoeding. Dat eetpatroon wordt oervoeding genoemd. Oervoeding is veelzijdig, gezond en lekker. En past perfect bij het menselijk lichaam. Tijdens deze praktische workshop maak je kennis met de kracht van oervoeding als medicijn. De producten die Truus als diëtiste presenteert zijn verkrijgbaar in de supermarkt. De behandelde dagmenu’s zijn eenvoudig thuis te bereiden.

Huiskamersessies
Stoot een grote groep mensen je af? En wil je liever kennis opdoen in een kleiner gezelschap? Truus komt graag naar je toe. Je mag de locatie zelf kiezen: je huiskamer, een knus zaaltje of een plek midden in de natuur. Ook de keuze van het onderwerp heb je zelf in de hand. Neem hiervoor contact op met Truus.