Handige tips

Handige tips. Doe er je voordeel mee

Winden laten en vertering van eiwitten
Sommige vragen stel je niet aan een ander. Heb jij al eens aan je buurvrouw gevraagd: ‘Hoeveel winden heb jij vandaag al gelaten? En waren het knallers of stinkerds?’ Tijdens een intake is dit voor mij een normale vraag. Ik stel deze vraag in ieder gesprek. Waarom? Dat leg ik je graag uit. Stinkwinden worden veroorzaakt door een slechte eiwitvertering. De oplossing is heel eenvoudig. Drink bij de warme maaltijd een glas bronwater met vers geperst citroensap en stinkwinden krijgen geen kans meer om te ontstaan. Is dit de enige oorzaak of remedie? Nee, het kan veel ingewikkelder zijn. Wil je meer weten? Bel en maak een afspraak.

Kies eieren voor je geld
Dat is bijzonder verstandig. Een ei hoort erbij! Waarom dan toch? Het menselijk lichaam bestaat uit water, botten en spierweefsel. Spierweefsel is opgebouwd uit eiwitten. De eiwitten uit een ei lijken sterk op de eiwitten van het menselijk lichaam. Voel jij je regelmatig moe of slaap je slecht? Eet dan lekker iedere dag 1 of 2 eieren. En het cholesterolgehalte dan, vraag je je misschien af? Maak je daar maar niet druk over, dat verhaaltje is allang achterhaald: een ei heeft geen invloed op de hoogte van het cholesterolgehalte. Is daarmee de kous af? Nee natuurlijk niet. Voel je je niet fit en ben je op zoek naar meer energie? Bel en maak een afspraak.

Eet een banaan om goed te kunnen slapen
Wat een geweldig product zo’n banaan. Wie heeft die banaan toch in het verdomhoekje gezet? Ik niet, dat is zeker. Een banaan bevat veel energie en ook veel rustgevende stoffen. Wat zenuwachtig? Kun je niet goed slapen? Eet dan een half uur voor het slapen gaan een banaan. Neem de tijd om van de banaan te genieten. Snij de banaan in stukjes, leg ze op een mooi bordje en eet ze dan heel relaxed op. Wel goed kauwen. Let eens op de verandering van de smaak in je mond. Of ruik eens aan de banaan. Zeg nou zelf: een banaan is toch een wondertje van moeder natuur: mooi verpakt in een geel jasje. Smakelijk en slaap lekker.