Successen

Man met ernstige darmproblemen - colitis
‘Met mijn 75 jaar ben ik zo blij als een kind’
‘6 jaar geleden ben ik flink afgevallen. Dat was fijn, alleen waren de naweeën niet zo prettig. Steeds vaker had ik last van ernstige darmproblemen (colitis). Op een dag had ik zeker 25 keer ontlasting. Ik voelde me niet fit en raakte sociaal geïsoleerd. Op aanraden van mijn vrouw ben ik naar Truus gegaan. Die stap had ik veel eerder moeten zetten.

Confronterende vragen in relatie tot mijn darmproblemen
In april 2013 maakte ik mijn eerste afspraak bij Truus. In een gesprek van 1 uur stelde ze veel onverwachte vragen: sta je fris en fruitig op na het slapen, over hoeveel energie beschik je, heb je plakpoep en laat je winden? En natuurlijk bespraken we samen het ontstaan van mijn ziekte en de voeding die ik gebruik.

Sociaal acceptabel
Twee maanden later – in juni 2013 – stond de eerste vervolgafspraak in mijn agenda. Ik voelde me al veel beter. Alleen vond ik het ingewikkeld om haar oervoedingsadviezen op te volgen. Samen met Truus heb ik mijn voedingspatroon besproken en op een aantal punten aangepast. Truus drukte me op het hart om de tijd te nemen. Het mes snijdt aan 2 kanten bij haar adviezen: voeding moet sociaal acceptabel zijn én natuurlijk ook een genezende werking hebben. Verder benadrukte Truus dat ik vooral moest opletten hoe ik reageerde op ontstekingsbevorderende levensmiddelen.

Gat in de lucht
Een half jaar later – november 2013 - kan ik wel een gat in de lucht springen van blijdschap: de voeding werkt. Samen met Truus heb ik een voedingsschema ontwikkeld waar ik me heel goed bij voel. Ik ben zo blij als een klein kind, ook al ben ik 75 jaar. Mijn klachten zijn verholpen. Ik poep nog 2 á 3 maal per dag. En ik voel me zo fit als een hoentje. Over één ding maak ik me nog wel eens druk: ik had veel eerder bij Truus moeten aankloppen’.

Herkent u zich of heeft u  last van ernstige darmproblemen (colitis)? Bel dan even.