Successen

Vrouw met klachten tijdens de zwangerschap
Haar ideeën over zwangerschap en voeding prikkelden mijn nieuwsgierigheid
Als man en vrouw wil je graag een gezond kindje. Een gezond kindje ter wereld brengen is geen vanzelfsprekendheid. Daar moet je wel iets voor doen. Dat bemerkten mijn vriend en ik toen we opnieuw een kinderwens kregen. Samen hadden we al een kindje. Ik wist dus wat mij te wachten stond. Ik kende het proces. Zo gezegd zo gedaan, zou je bijna zeggen. Truus dacht daar toch echt iets anders over.

Fris zaadje ontmoet gezond eitjeIk ontmoette Truus tijdens een lezing over oervoeding. Ze vertelde mij dat het verwekken en het groeien van een kindje een hele wereldreis is voor de toekomstige wereldburger. Om zo’n reis te maken, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Zowel vader, moeder als onze nieuwe wereldburger. Haar ideeën over zwangerschap en voeding prikkelden mijn nieuwsgierigheid. Tijdens onze eerste afspraak vertelde ze dat ook de voeding van de vader belangrijk is. Achteraf heel logisch natuurlijk. Een fris, gezond zaadje ontmoet een aantrekkelijk, gezond eitje. Uit deze ontmoeting groeit een mooi baby’tje, blakend van gezondheid.

Frisse vermoeidheid
Mijn tweede zwangerschap is fantastisch verlopen. Dat had ik absoluut niet verwacht. Volgens mijn man was het verschil met de eerste zwangerschap erg groot. De klachten die ik toen had, bleven nu achterwege: de krampen in mijn benen, brandend maagzuur, de verhoging van mijn bloeddruk, gezwollen benen, de vaginale jeuk, de obstipatie en de onrust in mijn hoofd. De gebruikelijke vermoeidheid voelde fris aan. Rare vertaling misschien, maar zo voelde het wel. Voldoende rust is belangrijk voor de groei van het kind. Daar had ik nooit bij stilgestaan.

Truus is een vrouw van de praktijk. Geen ingewikkeld gedoe met eten. Gewoon lekker samen eten met het gezin: dat is haar doelstelling. Dank je wel Truus, je mag blijven.’

Herkent u zich of heeft u  klachten tijdens uw zwangershap? Bel dan even.

Klachten tijdens zwangeschap. Diëtiste Veldhoven, regio Eindhoven, helpt.